Bedre Bad - Bedre Energi - Roth gulvvarme

Brug for hjælp? – kontakt mig i dag:

Anker Knudsen
Aut. VVS-installatør – Bedre Bad partner

Gulvvarme installation og service i Grindsted

Den mest komfortable form for varme

Har man først fået det, så vil man nødig undvære det: Gulvvarme. For det er en ekstrem behagelig form for varme i boligen. Og faktisk er det mere økonomisk, end mange siger. Gennem mange års erfaring er vi blevet eksperter indenfor etableringen af gulvarme, og vi kan sige med det samme, at vælger du os som din gulvvarme leverandør, så skuffer vi dig ikke. Vi har set hvilke udfordringer som kan opstå i forbindelse med at implementere gulvvarme – men bare rolig vi kender alle tips og tricks, så vi er sikre på, at vi også kan levere et perfekt gulvvarme resultat til dig og din bolig.

Er du blevet træt af at kigge på den gamle grimme radiator eller står du overfor et nyt byggeprojekt, hvor gulvvarme vil være essentielt, så er Vagner Knudsen og Sønner klar til at hjælpe dig med dit nye gulvarmesystem. Vi kan kontaktes på telefon.

Bedre Bad - Bedre Energi - Roth gulvvarme

Den perfekte varmefordeling

Med gulvvarme er du sikret en perfekt fordeling af varmen i det enkelte rum – og det er langt bedre end ved brug af den traditionelle radiator. Gulvvarme virker faktisk så godt, at du kan sænke temperaturen i rummet. Opvarmningen sker nemlig nedefra i rummet – og ikke oppefra som med en radiator.

Fact: En temperaturindstilling på 20 grader på din gulvvarme, vil faktisk føles som om rummets temperatur er 22 grader.
Med gulvvarme kan du altså fyre en smule mindre – og det kan der være gode besparelser ved.

Den helt åbenlyse fordel ved gulvvarme er varme fødder året rundt, så nyder du at gå barfodet i dit hjem, vil dette kunne gøres året rundt med gulvvarme. Andre fordele er at du ikke behøver radiatorer når du har gulvvarme, så du slipper for at se på radiatorer og have dem placeret upraktiske steder, så de står i vejen for din indretning og er en gene for øjet. Med gulvvarme vil fugt også tørre hurtigere og mindre støv vil dannes og hvirvle rundt i rummene. Siden der ikke længere dannes støv og samles snavs bag radiatorerne, hvilket der ikke vil kunne ske med gulvvarme da det jo ligger under gulvet, vil der også være en smule mindre rengøring.

Bedre Bad - Bedre Energi - gulvvarme

Vandbaseret gulvvarme eller el gulvvarme?

Der findes to typer gulvvarmeløsninger: El-baseret gulvvarme og vandbaseret gulvvarme.

Har du en bolig som der er færdigrenoveret vil EL gulvvarme være den nemmere løsning at installere, da det kan ligges ovenpå et eksisterende gulv, hvorefter du skal ligge et nyt gulvlag ovenpå. Den er derved den billigste løsning. Men ikke i længden, da vandbaseret gulvvarme er billigere i drift (og mere miljøvenligt). Dog kræver vand-gulvvarme at du fuldstændigt fjerne dit nuværende gulv, hvilket kan gå hen og blive dyrt.

Står du til gengæld i en situation, hvor du alligevel skal have renoveret det meste eller du står i et nybyggerprojekt, vil vandbaseret gulvvarme være vejen at gå. For er der ikke et eksisterende gulv, er vandbaseret faktisk nemmere og billigere at installere end el-gulvvarme, og så er vandbaseret som nævnt billigere i drift. Da bør vandbaseret være det oplagte valg. Vand-gulvvarme kræver nemlig at man ligger varmeslanger i gulvet, så der skal intet gulv være i forvejen, for at disse kan lægges.

Ønsker man primært opvarmning af bolig gennem gulvvarme, så skal man vælge vandbaseret, da EL gulvarme er forbudt at bruge som primær opvarmning.

Elektrisk gulvvarme kan køre året rundt, da det køre på el. Hvor gulvvarme med vand kræver at man har varme på, for at opvarme vandet i gulvet, da det er tilsluttet centralvarmeanlægget. Det kan være en god ide at etablere begge gulvvarmetyper på badeværelset, for at have varme på her, når der er slukket for centralvarmen.

Bedre Bad - Bedre Energi - gulvvarme

Gulvvarme i trægulv – gode råd

Skal du have installeret gulvvarme under dit trægulv, er det vigtigt du lige undersøger hvilket træsort dit gulv er. For nogle træsorter giver sig meget ved opvarmning og hvis trægulvet er sømmet fast til underlaget, vil trægulvet i værste fald revne. Træsorten fyr er blandt de værste. De velfungerende trægulve er lavet med hårde trætyper, såsom eg. En løsning kunne være at lave et svømmende trægulv, som betegner sig ved at træet ikke sømmes fast til underlaget. Vi skal nok hjælpe dig, hvis du er i tvivl om noget. Kontakt os på telefon allerede i dag.

Bedre Bad - Bedre Energi - gulvvarme og indeklima

Varme med gulvvarme sammenlignet med radiatorer

Får at få den maksimale effekt at gulvvarme, kræver det at din bolig er isoleret godt, det gælder generelt for at mindske varmespild, men for gulvvarme er det allervigtigst. Radiatorer har faktisk lavere varmetab, da de ikke har direkte kontakt til væggen, som gulvvarmen har til gulvet. Men gulvvarmen er billigere i drift, da man som tidligere herover nævnte, behøver man nemlig kun at varme op til 2 grader under ønskede temperatur med gulvvarme. Men det kræver en velisoleret bolig.

Med gulvvarme kommer varmen nedefra. Dette vil du kunne mærke, når du sætter dig i dine møbler. For gulvvarmen vil ikke varme møblerne op, som du oplever når du har radiatorer. Møblerne vil være koldere. Man vil også med gulvvarme, hvis boligen ikke er ordentligt isoleret, føle mere træk på overkroppen. Ved radiatorer vil man føle mere træk ved gulvet, men som sagt, have varmere møbler og ingen træk på overkroppen.

Når temperaturene ændrer sig udenfor, så vil gulvvarme være længere om at tilpasse sig de temperaturændringer end radiatorer. For gulvvarme er én stor masse og radiatorerne har en meget mindre overflade, så de vil kunne tilpasse sig hurtigere. Så hvis det pludseligt bliver meget koldt, vil der lige gå en dag ekstra end der vil med radiatorerne, for at din bolig bliver ordentligt varm. Det samme hvis temperaturen stiger hurtigt udenfor, så vil der gå længere tid før gulvvarmen bliver koldere.

Med gulvvarme får man også varmet sine fødder og så tager gulvvarme ikke plads i hjemmet som radiatorer gør, så man kan indrette sit hjem frit og samtidig slippe for den ekstra rengøringstjans, som radiatorer giver dig.

Bedre Bad - Bedre Energi - Kundekontakt og service

Vi installerer gulvvarme i stor stil

Vi rådgiver om og installerer gulvvarme til kunder i hele vores markedsområde: Syd- og Midtjylland – herunder bl.a. i Grindsted, Billund, Vejle, Esbjerg, Varde, Herning, Vejen, Kolding og Horsens. Kontakt os på telefon, vi kan udføre projektet fra start til slut. Vi er også klar på at rådgive dig, hvis du er i tvivl om noget.

close
Din bestilling
close
Udfyld kontaktoplysninger
close
Navn
Email
Telefon
Adresse
Postnummer
By
OBS!
Dette er en bestilling, som først er bindende, når vi har bekræftet din ordre. Priserne er inkl. levering og montering. Du modtager først en faktura efter vi har leveret og monteret din bestilte løsning. Vi kontakter dig inden for 1 hverdag om leveringstidspunkt, der passer dig, og evt. særlige forhold samt den endelige pris.
Kontakt os i dag
close-primary

Kontakt os i dag

Telefon 75 32 18 66
vks@vks.dk

Eller vil du gerne ringes op?

Udfyld kontaktformularen, så vender vi retur.

    Navn

    Email

    Telefon