Energimærkning af bolig

Hvilket energimærke har dit hus?

Det kan du faktisk beregne, og du kan også se, hvad forskellige former for energirenovering betyder for husets salgsværdi. Ved at finde den energimæssige stand i din bolig, ved du hvordan du kan opnå større besparinger i dit hus. Hvis dit hus har energimærke D, vil der med forholdvis få indvendinger højne boligens energimærke.

Brug energiberegneren

Ved blot at afgive nogle enkelte oplysninger i vores energiberegner, kan du få oplysninger om bl.a. husets energimærke. Det kan betale sig at gennemføre ligemeget om du bor i et ældrehus eller nyere. Energimærkningen kan give dig et peg af, hvordan dit hus klarer sig, og om det kan betale sig at gennemføre større ændringer.

Gå til energiberegner.

Energimærkning spiller en stadig større rolle ved bolighandel

Energioptimering handler ikke kun om at opnå energibesparelser i det lange løb.

For rent faktisk har dine forbedringer omkring husets energiforbrug også en positiv indvirkning på husets salgsværdi. Hvis du vil sælge eller leje dit hus ud, betyder energimærket mere og mere i dagens Danmark. Folk er opmærksomme på de faste omkostninger, som der følger med en dårlig eller god energimærkning af en bolig. Det gælder både når der skal købes nyt eller lejes. Alt efter dit energimærke kan man med forholdsvis få indgreb, få dit hus til nye højder indenfor energiforbruget.

Lad Bedre Bad - Bedre Energi i Grindsted øge din boligværdi gennem en forbedret energimærkning af din bolig. Vi er autorisereret VVS-installatør, og kan samtidig kalde os for BBA Certificeret Energivejleder. Du er altid mere end velkommen til at kontakte os for et uforpligtende tilbud. Vi står altid klar til besvarelse dine eventuelle tvivlsspørgsmål. Du finder vores kontaktinformationer her.

Hvis du på nuværende tidspunkt har svært ved at danne dig et overblik over begrebet energimærke, så kan du sammenligne det med køb af hårde hvidevarer fx vaskemaskine, tørretumbler eller opvasker. Her står der også et mærkat, som beskriver effektiviteten og den økonomiske drift af det enkelte produkt. Dette kan nemt overføres til mærkning af boligen. 

Hvilken betydning af et energimærke af din bolig?

Et energimærke er kort sagt et dokument, som konkluderer boligens energiforbrug, og evnen til at udnytte ressourcerne mest optimal. Energimærkningen synliggør boligens energieffektivitet. Det skaber altså et hurtigt og klart overblik for køberen, hvor mange ressourcer det kræver at opvarme boligen, og det tilhørende vandforbrug. Energimærket går  fra A til G.

Et energimærke A indikerer altså i retning af, at boligen er meget energieffektiv, og derved billigt at opvarme sammenlignet med et energimærke C. Samtidig er boligen også god til at holde på varmen. Grundet stigende energipriser er det et meget vigtigt fokus blandt køberne. Der er altså penge i et godt energimærke samtidig med, at din bolig står stærkere på markedet med en bedre energivurdering. Så selvom det kan kræve en større investering, så påvirker det altså boligens samlede værdi positivt i sidste ende.

Vores pointe er blot, at en del af din investering får du tilbage, når boligen skal sælges eller udlejes. Dette er et vigtigt parameter, som man bør have med i sine overvejelser. 

Prøv vores online energiberegner her.

Læs mere om varme- og energiløsninger: